Folk Televizija projekat je grupe entuzijasta i ljubitelja folk muzike koji su motivisani prevashodno željom za dobrom zabavom i zezanjem kreirali prvu Folk Televiziju u Srbiji.

Osnivač i pravni zastupnik Folk Televizije je Udruženje onlajn novinara Srbije (UONS).

Popularnost Folk Televizije svakodnevno raste naročito kod iseljenika iz bivših jugoslovenskih republika koji širom sveta svakodnevno prate naš program.

Usloro ćemo znatno profesionalnije producirati naš program i obogatiti ga novim sadržajima.

 

Our Team

Zorica Momčilović,voditelj

Rođena 1985. godine u Leskovcu, gde je završila gimnaziju. Diplomirala na Fakultetu političkih nauka u Beogradu na odseku za žurnalistiku. Novinarskim poslom  bavi se 5 godina, najpre kao novinarka, a potom i kao urednica lokalnog radija. Aktivna je u nevladinom sektoru, pre svega u udruženjima žena , а bila је trenerica programa „Žene to mogu u medijima“.

Marija Borić,moderator

Rođena je 1965.godine u Beogradu. Autor je više radova o internet komunikacijama i prisustvu na internetu i predavač iz iste oblasti. Učesnik naučne konferencije Digitalizacija kulturne i naučne baštine, univerzitetski repozitorijumi i učenje na daljinu održane na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2011 godine. Marija Borić je magistrirala na beogradskom Fakultetu likovnih umetnosti, a trenutno je na doktorskim studijama gde obrađuje tezu o umetnosti na internetu. Aktivno se bavi vizuelnom umetnošću i učesnik je preko 30 izložbi, umetničkih radionica i kolonija. Pored navedenog, bavi se grafičkim i veb dizajnom. Članstva: Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).